Μείωση Στήθους

 

Το πολύ μεγάλο στήθος δε δημιουργεί πρόβλημα μόνο στην εμφάνιση και στο ντύσιμο μιας γυναίκας, αλλά και πόνους στην πλάτη και εντυπώματα στους ώμους απο το στηθόδεσμο...

Μείωση Στήθους

 

Πότε γίνεται;
Όσο κι αν το μεγάλο στήθος είναι συνδεδεμένο με τη σεξουαλικότητα, όταν είναι υπερβολικό, χρειάζεται να γίνει επέμβαση σμίκρυνσης. Εδώ ο πλαστικός χειρουργός εκτός από την αισθητική αποκατάσταση του στήθους αποκαθιστά και ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, διότι το μεγάλο βαρύ στήθος πολλές φορές προκαλεί αλλοιώσεις στην σπονδυλική στήλη που εκδηλώνονται με σειρά ενοχλήσεων (πόνος στην πλάτη, στον αυχένα). προκαλεί επίσης συχνές μυκητιάσεις στην υπομαστική πτυχή ενώ μπορεί να αποτελέσει και παράγοντα που προδιαθέτει σε κακοήθεια. Η πείρα έχει αποδείξει επίσης ότι το προβληματικό στήθος επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της γυναίκας στον ίδιο βαθμό που η φαλάκρα επηρεάζει τον άνδρα.

Πως γίνεται;
Πριν από την επέμβαση λαμβάνεται ένα πλήρες ιστορικό. H ενδιαφερόμενη ενημερώνεται για τη διαδικασία του χειρουργείου και τη μετεγχειρητική πορεία. Για τις γυναίκες άνω των 40 ετών συστήνεται πριν το χειρουργείο μαστογραφία.
Η συγκεκριμένη επέμβαση που συνιστάται σε μειωτική και ανόρθωση στήθους (Reduxion mammaplasty) επαναφέρει το γυναικείο στήθος στη σωστή του θέση αφαιρώντας ό, τι περισσεύει από το μαστό, δίνοντας του έτσι σωστό σχήμα και μέγεθος. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα στητό, σωστό σε όγκο και σχήμα στήθος. Οι κλασικές τομές είναι σε σχήμα ανάποδου Τ. Βρίσκονται σε τέτοια θέση ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές από ένα τρίτο μάτι. Με το πέρασμα του χρόνου τα σημάδια διακρίνονται δύσκολα και παραμένει μόνο η εικόνα ενός καλαίσθητου, επιθυμητού στήθους.
Η παραμονή στην κλινική διαρκεί μία ημέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί τοποθέτηση παροχετεύσεων που συνήθως αφαιρούνται την επόμενη ημέρα. Στη συνέχεια, η χειρουργηθείσα εξέρχεται φορώντας ένα συγκεκριμένο στηθόδεσμο επί 24ώρου βάσεως για διάστημα ενός μηνός. Σ’ αυτόν το μήνα πρέπει να αποφεύγονται κατά το δυνατό οι βαρειές χειρωνακτικές εργασίες.  Μετά το μήνα μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της στους κανονικούς ρυθμούς. Τα μετεγχειρητικά ενοχλήματα είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχει πρόβλημα σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και το μέγεθος του στήθους, υπάρχει η πιθανότητα να μειωθεί η αισθητικότητα της θηλής και η δυνατότητα θηλασμού.

 

Αναζήτηση

rotiste ton giatro button

Περισσότερα

face

                  Πρόσωπο

stithos

                    Στήθος

soma resize

                       Σώμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του.Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Περισσότερα