Ανόρθωση Στήθους

 

 

 

Εάν νομίζετε ότι το στήθος σας είναι πεσμένο μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε. Αρκεί να μετρήσετε από το κοίλωμα, που σχηματίζεται στο σημείο όπου ενώνονται οι δύο κλείδες, μέχρι εκεί που αρχίζει η θηλαία άλως (το σημείο που αλλάζει το χρώμα του δέρματος) ή κάνοντας τη δοκιμασία του μολυβιού.

Ανόρθωση Στήθους

 

Πότε γίνεται;
Εάν νομίζετε ότι το στήθος σας είναι πεσμένο, μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε. Αρκεί να μετρήσετε από το κοίλωμα, που σχηματίζεται στο σημείο όπου ενώνονται οι δύο κλείδες, μέχρι εκεί που αρχίζει η θηλαία άλως (το σημείο που αλλάζει το χρώμα του δέρματος) ή κάνοντας τη δοκιμασία του μολυβιού. Η απόσταση αυτή πρέπει να είναι το πολύ 20 έως 22 εκατοστά. Από 22 εκ. και πάνω, όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, το στήθος θεωρείται πεσμένο. Φυσικά η απόφαση για την εγχείρηση ανόρθωσης του στήθους είναι προσωπική.  
Η εικόνα που δίνει το πεσμένο-χαλαρό στήθος της γυναίκας οφείλεται συνήθως στην αυξομείωση του μεγέθους του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη και στην εκφύλιση των στηρικτικών στοιχείων του μαστού.

Τι είναι μαστοπηξία;
Η χειρουργική επέμβαση που διορθώνει αυτό το στήθος ονομάζεται μαστοπηξία  

Πως γίνεται;
Για την επέμβαση της μαστοπηξίας απαιτείται γενική αναισθησία και η διάρκειά της είναι περίπου 2-2,5 ώρες. Η παραμονή στην κλινική διαρκεί μια ημέρα. Στόχο έχει, την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος , χωρίς όμως να επηρεαστεί ο όγκος του στήθους. Την ανόρθωση του στήθους και την επαναφορά του στη σωστή του θέση, δίνοντάς ταυτόχρονα το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος ώστε να δείξει ξανά νεανικό και σφριγηλό. Σε περίπτωση που οι μαστοί είναι μικροί και πεσμένοι η επέμβαση της μαστοπηξίας μπορεί να συνδυαστεί και με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Αποτελέσματα:
Εκτός από το ορατό και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα, συμβάλουν στη βελτίωση της ψυχολογίας της γυναίκας, η οποία ανανεώνεται καθώς ενισχύεται η αυτοεκτίμησή της. Η χειρουργηθείσα εξέρχεται φορώντας απαραιτήτως ένα συγκεκριμένο στηθόδεσμο επί 24ώρου βάσεως για διάστημα ενός μηνός.
Τα μετεγχειρητικά ενοχλήματα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχει πρόβλημα σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί τοποθέτηση παροχετεύσεων που συνήθως αφαιρούνται την επόμενη ήμερα. Στη συνέχεια και μετά την πάροδο ενός δεκαημέρου μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της στους κανονικούς ρυθμούς.
Το σχήμα των ουλών είναι ανάλογο με το βαθμό πτώσης του μαστού. Μπορεί να είναι μόνο μια περιθηλέα ουλή σε (λίγες περιπτώσεις), επίσης μια περιθηλέα και μία κάθετος ουλή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε το σχήμα του αντίστροφου Τ. Η ευαισθησία της θηλής δεν επηρεάζεται και είναι δυνατός ο θηλασμός.

 

Αναζήτηση

rotiste ton giatro button

Περισσότερα

face

                  Πρόσωπο

stithos

                    Στήθος

soma resize

                       Σώμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του.Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Περισσότερα