Γυναικομαστία
 
 
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ψευδή γυναικομαστία, που βλεπουμε σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους
(συσσώρευση λίπους) και την αληθινή γυναικομαστία, όπου διογκώνεται ο ίδιος ο αδένας του ανδρικού μαστού.

Γυναικομαστία

 

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ  ΑΥΞΗΣΗ  ΤΩΝ  ΑΝΔΡΙΚΩΝ  ΜΑΣΡΩΝ  
ΥΠΑΡΧΕΙ  ΔΙΑΦΟΡΑ  ΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΨΕΥΔΗ  ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ  ΠΟΥ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΣΕ  ΥΠΕΡΒΑΡΟΥΣ  Η  ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥΣ  [ΣΥΣΣΩΡΕΘΣΗ  ΛΙΠΟΥΣ]  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΛΗΘΙΝΗ  ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ ΠΟΥ    ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ  Ο  ΙΔΙΟΣ  Ο  ΑΔΕΝΑΣ  ΤΟΥ  ΑΝΔΡΙΚΟΥ  ΜΑΣΤΟΥ
Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ   ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ,  [ΟΡΜΟΝΙΚΑ  ΑΙΤΙΑ]  ΚΑΙ  ΕΜΦΑΝΙZΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΤΗ  ΕΦΗΒΕΙΑ.
ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ,AΠΟ   ΛΗΨΗ  ΦΑΡΜΑΚΩΝ   Η  ΑΛΛΕΣ  ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ  Η  ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΣΤΗΝ  ΚΛΙΝΙΚΗ  ΠΡΑΞΗ  ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Απαλλαγή από τη Γυναικομαστία:


Στη πλειοψηφία των περιπτώσεων γυναικομαστίας απαιτείται χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της.  Για να απαλλαγεί κανείς με άλλον τρόπο, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα αίτια που την προκαλούν και να αντιμετωπιστούν.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ανιχνευθεί και εντοπιστεί κάποιο ενδοκρινολογικό ή παθολογικό πρόβλημα, εφόσον στη συνέχεια το επιλύσουμε, ενδέχεται να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της γυναικομαστίας.

Επίσης, στην περίπτωση που η γυναικομαστία οφείλεται στη χρήση κάποιου φαρμάκου, χρειάζεται να διακόψουμε τη λήψη του για να λυθεί το πρόβλημα. Τέλος, αν συνυπάρχει παχυσαρκία, το πρόβλημα μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με την απώλεια βάρους.

 
Διαδικασία επέμβασης:


Η κλασσική τεχνική εγχείρησης για τη γυναικομαστία είναι η «υποδόρια μαστεκτομή». Πρόκειται για ανοιχτή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, όπου   από μια τομή σε σχήμα μισοφέγγαρου γύρω από το πάνω ή κάτω μισό της θηλής  αφαιρείται  «en block»  όλος ο μαζικός  αδένας  και μαζί το λίπος που συνυπάρχει.

Αυτή η μέθοδος έχει το πλεονέκτημα ότι εξαιρεί ολικά το μαζικό αδένα και κατά συνέπεια απομακρύνει την πιθανότητα να εμφανιστεί καρκίνος του μαστού.

Αλλά έχει και μειονεκτήματα:
Υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί μετεγχειρητικό αιμάτωμα και να χρειαστεί νέα επέμβαση.
Προκαλείται ουλή στο δέρμα.
Το πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα επιπεδώνεται και παρουσιάζονται δυσμορφίες που μπορεί να είναι μόνιμες σε κάποιες περιπτώσεις.
Τελευταία στη γυναικομαστία εφαρμόζεται μια νέα  μέθοδοs .

Αναρροφάται  όλο το περιεχόμενο του μαστού (μαζικός αδένας και συνυπάρχον λίπος) με μια λεπτή ατραυματική κάνουλα 2-3 χιλιοστών, ειδικού σχεδιασμού, (κόπτον στόμιο).

Χορήγουνται  μεγάλες  ποσοτήτες  διαλύματος τύπου Tumescent,(ultra-tumescent) καθώς τροποποιεί σημαντικά τη σύσταση και εξασθενίζει τη συμπαγή δομή του μαζικού αδένα. επιτρέποντας μικροτεμαχισμό του  (section-suction technique). Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται η τον αναίμακτο πλήρης και μόνιμη απαλλαγή από τη γυναικομαστία, χωρίς τομές και νάρκωση, εντελώς αναίμακτα και ανώδυνα.

Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου σε σχέση με την κλασική μαστεκτομή είναι η εντυπωσιακή μείωση των επιπλοκών και ιδιαίτερα των τοπικών παραμορφώσεων.

 

Αναζήτηση

rotiste ton giatro button

Περισσότερα

face

                  Πρόσωπο

stithos

                    Στήθος

soma resize

                       Σώμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του.Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Περισσότερα