Βλεφαροπλαστική

 

 

Σήμερα όλο και περισσότερες σχετικά νέες γυναίκες κάνουν βλεφαροπλαστική, γιατί στην περιοχή γύρω από τα μάτια εμφανίζονται πρώτα και πιο έντονα τα σημάδια του χρόνου, της κούρασης, του στρες και της αϋπνίας.

 

Βλεφαροπλαστική

 

Πότε γίνεται;
Στην περιοχή γύρω από τα μάτια εμφανίζονται πρώτα και πιο έντονα τα σημάδια του χρόνου, της κούρασης, του στρες και της αϋπνίας. Με τη συγκεκριμένη επέμβαση εξαφανίζονται άμεσα οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση δέρματος και μυός στο επάνω και κάτω βλέφαρο και βελτιώνονται πολύ οι ρυτίδες στο πλάι του ματιού.


Πως γίνεται;
Γίνεται με τοπική αναισθησία και ο/η ασθενής φεύγει από την κλινική αμέσως μετά την εγχείρηση. Η ουλή στο πάνω βλέφαρο κρύβεται μέσα στην πτύχωσή του και στο κάτω είναι πολύ κοντά στις βλεφαρίδες ώστε να μην φαίνεται. Στο κάτω βλέφαρο η προσπέλαση μπορεί να γίνει και από μια εσωτερική τομή (Trans congiuntivale). Αυτό επιτυγχάνεται όταν δεν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και το πρόβλημα εντοπίζεται μονό στις σακούλες του λίπους. Όταν αφαιρείται αρκετό δέρμα αλλά και μυς από το κάτω βλέφαρο συνήθως γίνεται και κανθοπλαστικη.* Τα οιδήματα και οι μελανιές υποχωρούν μέσα σε οκτώ περίπου ημέρες.
* Κανθοπλαστικη εννοούμε την αγκύρωση του σφιγκτήρα μυός σε στέρεους ιστούς του έξω κανθού (Έξω γωνία του ματιού, περιόστεο ή σύνδεσμος έξω κάνθου).

ΜΟΝΟΜΕΡΙΣ ΒΛΕΦΑΡΟΠΤΩΣΗ.
Πότε γίνεται;
Όταν παρατηρείται πτώση του άνω βλέφαρου.
Δεν είναι ασυνήθιστο να δεις ένα πρόσωπο με το ένα μάτι ατελώς ανοιχτό. Αυτή η ανωμαλία που ονομάζεται «μονομερής πτώση», σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι και διμερής. Καθώς η βλεφαρόπτωση είναι μια ανωμαλία του άνω βλεφάρου του οφθαλμού, η ζημία εστιάζεται στο άνω βλέφαρο και είναι κατά μεγάλο βαθμό κληρονομική. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πτώση του βλεφάρου προς τα κάτω και η αδυναμία του να ανασηκωθεί. Συχνά συνδέεται και με μια μεταβολή της κινητικότητας του ματιού. Η αιτία είναι η ανεπάρκεια του ανελκτήρα μυός, η οποία μερικές φορές είναι εντελώς απούσα. Μπορεί να προέλθει επίσης από κάποιο τραύμα μετά από ίνωση του ανελκτήρα μυόs.
Πως γίνεται;
Η παραπάνω βλάβη μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά, κονταίνοντας την απονεύρωση του ανελκτήρα και θέτοντας σε λειτουργία τους μετωπιαίους μύες.

 

More in this category: « Ωτοπλαστική

Αναζήτηση

rotiste ton giatro button

Περισσότερα

face

                  Πρόσωπο

stithos

                    Στήθος

soma resize

                       Σώμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του.Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Περισσότερα