Ρινοπλαστική
 
 

 

 

 

 

 

 

Η μύτη είναι το σημείο του προσώπου που προέχει, τραβά αμέσως την προσοχή και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την φυσιογνωμία, γι ‘αυτό και οι λόγοι, που καταφεύγει κανείς στη ρινοπλαστική, είναι περισσότερες φορές ψυχολογικοί.

 

Ρινοπλαστική

 

Η μύτη είναι το σημείο του προσώπου που προέχει, τραβά αμέσως την προσοχή και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την φυσιογνωμία. Γι’ αυτό η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και εφαρμόζεται εξίσου σε άνδρες και σε γυναίκες.
 
Πότε γίνεται;
Από αισθητικής πλευράς μπορεί να βελτιώσει το σχήμα της μύτης όταν αυτό δεν ικανοποιεί. Από λειτουργικής πλευράς βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία όταν αυτή είναι περιορισμένη από παθολογίες του διαφράγματος ή των κογχών (οι οποίες είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να ζεσταίνουν τον αέρα που μπαίνει στη μύτη πριν αυτός φτάσει στην τραχεία και στα πνευμόνια).

Πως γίνεται;
Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει σε άτομα μεγαλύτερα των 17 ετών (εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των ρινικών ……). Γίνεται είτε μέσω μικρών τομών στο εσωτερικό των ρινικών χοανών (κλειστή μέθοδος), είτε, σε λίγες περιπτώσεις, μέσω μιας μικρής εξωτερικής τομής (ανοικτή μέθοδος). Έτσι μπορεί να διορθωθεί το σχήμα, το πλάτος και το μήκος της μύτης, παρεμβαίνοντας τόσο στο χόνδρινο όσο και στο οστέινο μέρος της μύτης. Σε περίπτωση σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, ή υπερτροφία κογχών, συνδυάζεται το αισθητικό με το λειτουργικό αποτέλεσμα.


 

 

Αναζήτηση

rotiste ton giatro button

Περισσότερα

face

                  Πρόσωπο

stithos

                    Στήθος

soma resize

                       Σώμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του.Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Περισσότερα