Διπλοσάγονο

 

 

 

 

 

Όταν το πρόβλημα του χαλαρού λαιμού και του διπλοσάγονου είναι εμφανές, τότε για την αντιμετώπισή του συνίσταται χειρουργική επέμβαση......

Διπλοσάγωνο

 

Πότε γίνεται;
Όταν το πρόβλημα του χαλαρού λαιμού και του διπλοσάγονου είναι εμφανές, τότε για την αντιμετώπισή του συνίσταται χειρουργική επέμβαση. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική νάρκωση. Συνήθως δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική αλλά αντιμετωπίζεται σαν χειρουργείο ημέρας.

Πως γίνεται;
Αρχικά αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης λίπους κάτω από το σαγόνι (διπλοσάγονο) με τη βοήθεια της μικροαναρρόφησης. Μέσα από μία μικρή τομή, 2-3 χιλιοστών και χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές κάνουλες λιποαναρρόφησης, αφαιρούμε το υπάρχον λίπος εξαφανίζοντας για πάντα το πρόβλημα χωρίς τραυματισμούς και σημάδια.  Τώρα, στην περίπτωση που υπάρχει μικρή χαλάρωση, αυτή μπορεί να διορθωθεί με μία μικρή τομή κάτω από το σαγόνι μήκους 3 εκατοστών περίπου, μέσα από την οποία τοποθετώντας ειδικά ράμματα συμπλησιάζουμε μέχρι ένα βαθμό τους μύες τις περιοχής του λαιμού (μυώδες πλάτυσμα) ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε και λίγο δέρμα δίνοντας έτσι την εικόνα ενός σφιχτού λαιμού χωρίς χαλάρωση. Για λίγες ημέρεςκρίνεται απαραίτητος ένας ειδικός επίδεσμος. Το σημάδι μετά από αυτή την επέμβαση είναι σχεδόν αόρατο.
Όταν όμως το πρόβλημα της χαλάρωσης του λαιμού είναι μεγάλο, τότε η παραπάνω επέμβαση θα πρέπει να συνδυαστεί με “facelifting” του κατώτερου τμήματος του προσώπου για να μπορέσει ο λαιμός να τεντωθεί ομοιόμορφα ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό.
Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης του λαιμού οι θεραπείες με laser τρίτης γενιάς ανάπλασης-σύσφιξης μπορούν να βοηθήσουν βελτιώνοντας την εικόνα και καθυστερώντας τη γήρανση. Αυτές οι θεραπείες επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα ώστε να διατηρούμε ένα καλό αποτέλεσμα, πηγαίνοντας έτσι πιο πίσω την ανάγκη να υποστούμε ένα χειρουργικό “ligting”.

Αποτελέσματα: Αριστα.

.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του.Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Περισσότερα